За втора поредна година ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ предоставя обучение по финансова грамотност на учениците в гимназиален етап.

Инициативата е с национален обхват на образователната институция Джуниър Ачийвмънт България в партньорство  с  МОН, институционалната подкрепа на НАП, КФН, сдружения и асоциации на финансовия сектор - Асоциация на банките в България (АББ), Асоциация на българските застрахователи (АБЗ), Българска асоциация за лизинг (БАЛ), Българска асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), Българска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД).

Проектът е подкрепен финансово от Европейската банка за възстановяване и развитие, а водещи корпоративни партньори са NN България, BNP Paribas и Финансова група „Карол“.

Учебната програма съчетава традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии. Темите обхващат стратегии за управление на парите, заетост и доходи, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, застраховане, разумно потребление, управление на риска и инвестиране.

Важен елемент е участието на доброволците от бизнеса, които обогатяват  практическите знания на учениците и след завършване на курса те ще имат разбиране за това, как финансовите им избори ще им помагат да получават това, което искат и от което се нуждаят в живота си.

Microsoft Education

ПМГ " АКАДЕМИК ИВАН ГЮЗЕЛЕВ "  - ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР
MS

От пет години ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ е оторизиран тестови център на Certiport & Pearson VUE. Провежда обучение на различни сертификационни изпити на водещи производители в индустрията на информационните технологии като Microsoft, Adobe, Autodesk, и много други. Подготовката акцентира на индивидуални занимания и специфичен конспект, гарантиращ успешното сертифициране на кандидата.

Издържаният тест валидира високо квалифицирани знания и умения, съответстващи на специфичните изисквания на пазара на труда.
Сертифицираният специалист е с по-висока конкурентност, достъп до професионални общности и специализирани ресурси.

 tcenterОт януари 2014г. ПМГ "Академик Иван Гюзелев" е и оторизиран изпитен център.

 

ВАЖНО !!!

ВСИЧКИ ИЗПИТИ ПО ПРОГРАМАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ В ПЕРИОДА 01.09.2019г. - 15.07.2020г.

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31