Природоматематическа гимназия, със своите значими постижения, продължава да подрежда Габрово на първите места на престижни международни и национални олимпиади и конкурси

Ученикът Мартин Копчев е сребърен медалист на най-голямото и престижно състезание по информатика Международната олимпиада. Той е единствения състезател от България с четири участия в Международната олимпиада по информатика. На 33-ото издание на Международната олимпиада по информатика (IOI) срещнат силите си над 350 ученици, от близо 90 държави от цял свят. Този път най-добрите информатици от цял свят се състезаваха между 20 и 27 юни 2021 г. - виртуален домакин отново бе Сингапур, а българският отбор бе ситуиран в учебната база на МОН в Банкя. 33-ото издание на Международната олимпиада по информатика (IOI) срещна силите на над 350 ученици, от близо 90 държави от цял свят.

Гордеем се с високите постижения на учениците. Гимназията завършва учебната година с 5 лауреати на националните олимпиади. Постижение с което малко училища в страната могат да се гордеят. Впечатляващи са резултатите на четирима ученици, които са включени в националните отбори на България за участие в международните отбори на България. Това са учениците Мартин Копчев -  по математика и информатика, Добрин Башев – по информатика, Веселин Димов – по физика, Цветомир Бонев и Никола Максимов – по информационни технологии с проект, който е изключителна иновация, която вероятно ще има своята практическа реализация. И Ясен Пенчев – по математика и информатика. Още много са значимите постижения на нашите ученици на националните олимпиади по английски език, немски език, информатика, математика, физика, астрономия, гражданско образование, география и икономика, техническо чертане, природни науки и др. Природоматематическа гимназия, със своите значими постижения, продължава да подрежда Габрово на първите места на престижни международни и национални олимпиади и конкурси. В навечерието на половинвековния юбилей на гимназията сме горди със забележителните постижения на нашите ученици, които не са самоцел, а утвърдени във годините, резултат от упоритата работа на учителите. Потомците на Гюзелев са длъжни да следват завещаното от своя патрон.

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30