НАША ГОРДОСТ

Добре дошли на официалната страница на
Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" гр. Габрово!

ВАЖНИ СЪОБЩЕНИЯ

 Бъдете здрави !   Останете вкъщи !

 *****************************************************************************************************

 С оглед на обстановката в страната и желанието на ръководството на ПМГ да не прекъсва образователния процес се създава следната организация:

Организирани са онлайн дейности с учителите, преподаващи съответните учебни предмети, по график, който съответства на утвърденото седмично разписание/без допълнителния час по физическо възпитание и спорт/ с начален час 8:30 часа и продължителност на учебния час 30 минути.

График на онлайн дейностите: 
1. час 8:30 – 9:00
2. час 9:10 – 9:40
3. час 9:50 – 10:20
4. час 10:40 – 11:10
5. час 11:20 – 11:50
6. час 12:00 – 12:30
7. час 12:40 – 13:10
14:00 – 15:00 – консултации и занимания по пропуснатите в определеното време часове

Всеки ученик в делничните дни трябва редовно да следи служебния си имейл и другите канали за комуникация, установени с различните учители в посоченото време.

При необходимост от административно обслужване това може да стане чрез класния ръководител или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или след запитване на телефон 066 804096.

Класните ръководители ще ви уведомят за избраната платформа и достъпът до нея

Вярвам, че заедно ще се справим с предизвикателството, пред което сме изправени!

Цветана Кюмюрджиева

Директор на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово

---------------------------------

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;
• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:
• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
• Насърчавайте детето да бъде активно.
• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

 

Във връзка с разпространението на COVID-19 у нас здравният министър, със своя заповед, подписана на 10 април, удължава срока на въведените противоепидемични мерки на територията на Р България до 13.05.2020 г - повече

Заповед № РД-01-124/ 13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването - отвори

Във връзка с обявеното извънредно положение в Република България ръководството на  ПМГ „Акад.Иван Гюзелев“  - Габрово съобщава:

  1. ПМГ „Акад.Иван Гюзелев“ - Габрово от 16.03 до 13.05.2020г. преминава в неприсъствено електронно обучение, като се спазва разписанието на учебните часове за 2-я учебен срок на 2019/20г. Часовият график, в който ще се осъществява обучението ще бъде допълнително съобщен.
  2. Всички родители и ученици, които още не са потвърдили акаунтите си в електронния дневник,  да ги активират -  в срок до 16.03.2020г.
  3. Всички ученици, родители и педагогически персонал е необходимо да следят съобщенията и информацията, публикувана в електронните платформи и да спазват официалните нареждания във връзка с обявеното извънредно положение в РБългария.
  4. Класните ръководители да проучат и да информират в понеделник -16.03.2020г., ръководството на ПМГ „Акад.Иван Гюзелев“ - Габрово  дали има ученици без достъп до интернет.

Учителите по учебните предмети да преструктурират учебното съдържание с цел осигуряване на възможност за преподаване и усвояване до края на учебната година. Овладяването на учебния материал е от особено важно значение за учениците от класовете, подлежащи на национално външно оценяване и държавни зрелистни изпити.

Четвъртък и петък / 12 и 13 март / остават неучебни дни. За следващите дни ще бъде качена допълнителна информация.

Съгласно Заповед № РД-01-66 / 08.03.2020 г. на д-р Николай Пенчоков, Директор Регионална здравна инспекция, Габрово се забранява провеждането на учебните занятия до второ нареждане./ за информация отвори /

Съгласно Заповед № РД-01-114/05.03.2020 година на Кирил Ананиев, министър на здравеопазването е обявена национална грипна епидемия от 06.03.2020 година до 11.03.2020 година включително. Преустановяват се учебните занятия във всички училища на територията на Република България.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Националният кръг на олимпиадата по информатика  се отлага.

-------------------------------------------------------------------------------

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Март 2023
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31