НАША ГОРДОСТ

Добре дошли на официалната страница на
Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" гр. Габрово!

Лауреати на Националната олимпиада по Информационни технологии

През тази учебна година единствено ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ реализираха проекти, с които участваха в кръговете на Националната олимпиада по Информационни технологии от област Габрово. На национален кръг е допуснат проектът „ERISED“ на учениците Никола Максимов от XIа клас и Цветомир Бонев, от XIв клас, който е лауерат за втора поредна година, ръководител е Димитър Ангелов.

Проектът е в новата категория „Интернет на нещата“. Интегрира хардуер и собствено разработен софтуер. Представлява компютъризирано огледало, което показва определена от ползвателя му информация.

Гимназията се гордее със своите победители и им благодари за поредното късче слава, което добавят в половинвековната история на училището.

Ето какво споделиха лауератите:

Въпрос: От къде дойде идеята за проекта?

Отговор: Тъй като „Интернет на нещата“ e категория за първи път, искахме да изберем точно нея, за да се възползваме от възможностите, които предоставя. Решихме да създадем нещо, което да помогне на съвременния човек максимално ефективно да използва времето си и затова избрахме да придадем качества на личен асистент на ежедневен предмет като огледалото, малко като в научнофантастичен филм.

Въпрос: Разкажете малко за работата си по време на проекта.

Отговор: Още от миналата година, когато участвахме на олимпиадата за пръв път, разбрахме, че сме доста добър екип и научихме, че за 3 нощи може да свършиш повече, отколкото за последните 3 месеца, ако си достатъчно мотивиран и крайният срок е достатъчно близо (смеят се). Във всеки кръг трябваше да представим проекта пред публика и комисия и всеки следващ път се чувствахме по-уверени.

Въпрос: Какво значение има този успех за вас?

Отговор: Тази олимпиада не е като останалите. По пътя и двамата трябваше да развием и приложим много умения в различни сфери, да импровизираме и експериментираме, да създадем цялостна концепция и плана за нейната реализация. Това ни даде много ценен опит за в бъдеще.

Въпрос: Благодаря и на двамата, имате ли завършващи думи?

Отговор: Много сме благодарни за начина, по който се развиха нещата и искаме да благодарим на нашия ръководител и нашите учители в ПМГ, които ни подкрепяха от началото до края.

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Декември 2022
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31