НАША ГОРДОСТ

Добре дошли на официалната страница на
Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" гр. Габрово!

Природоматематическа гимназия, със своите значими постижения, продължава да подрежда Габрово на първите места на престижни международни и национални олимпиади и конкурси

Ученикът Мартин Копчев е сребърен медалист на най-голямото и престижно състезание по информатика Международната олимпиада. Той е единствения състезател от България с четири участия в Международната олимпиада по информатика. На 33-ото издание на Международната олимпиада по информатика (IOI) срещнат силите си над 350 ученици, от близо 90 държави от цял свят. Този път най-добрите информатици от цял свят се състезаваха между 20 и 27 юни 2021 г. - виртуален домакин отново бе Сингапур, а българският отбор бе ситуиран в учебната база на МОН в Банкя. 33-ото издание на Международната олимпиада по информатика (IOI) срещна силите на над 350 ученици, от близо 90 държави от цял свят.

Гордеем се с високите постижения на учениците. Гимназията завършва учебната година с 5 лауреати на националните олимпиади. Постижение с което малко училища в страната могат да се гордеят. Впечатляващи са резултатите на четирима ученици, които са включени в националните отбори на България за участие в международните отбори на България. Това са учениците Мартин Копчев -  по математика и информатика, Добрин Башев – по информатика, Веселин Димов – по физика, Цветомир Бонев и Никола Максимов – по информационни технологии с проект, който е изключителна иновация, която вероятно ще има своята практическа реализация. И Ясен Пенчев – по математика и информатика. Още много са значимите постижения на нашите ученици на националните олимпиади по английски език, немски език, информатика, математика, физика, астрономия, гражданско образование, география и икономика, техническо чертане, природни науки и др. Природоматематическа гимназия, със своите значими постижения, продължава да подрежда Габрово на първите места на престижни международни и национални олимпиади и конкурси. В навечерието на половинвековния юбилей на гимназията сме горди със забележителните постижения на нашите ученици, които не са самоцел, а утвърдени във годините, резултат от упоритата работа на учителите. Потомците на Гюзелев са длъжни да следват завещаното от своя патрон.

За контакти

Адрес: ул. Елин Пелин №2 5300 Габрово, България

Телефон, факс: +359 (0)66 / 808 246

Email: pmg_gab@abv.bg

Календар

Декември 2022
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31